Jumaat, November 10, 2006

DARI DALAM DIRI : gemuk & malas?

Bila orang kata semua orang gemuk itu pemalas, memang aku marah. Sebab walaupun aku gemuk, aku jenis workahalic. (tak perlu aku nyatakan bukti...)

Tapi Kau memang pemalas!

Memang waktu lunch habis sampai pukul 2.30 hari ni. Tapi takkan nak tunggu pukul 2.30 baru kau nak mula buat kerja?

"Kak, minta chop?" Despatch dari DHL.
"Tunggu pukul dua setengah! Sekarang time lunch," Kau.

"Shima, You dah check statement yang I bagi semalam?" Boss.
"Tunggu pukul dua setengah! Sekarang time lunch," Kau.
"Dari semalam saya bagi tak siap lagi?" Boss
"Belum Boss, tengah buat tadi, lepas dua setengah nanti baru saya sambung."Kau.

Tapi bila dah pukul 2.30, kau masih bergayut di telefon (phone office pulak tu). Pukul 4.00 dah kemas-kemas nak balik (walaupun waktu balik pukul 5.15).

Dah la tangan berbulu lebat macam Bengali!
Dasar Kau tu Perempuan Gemuk yang pemalas!

10 ulasan:

esis berkata...

huh memalukan golongan yang rajin macam ko.

patut kasi black mail tu.

rimanilzah berkata...

Tak patut orang yang mencuri masa tu. Tak patut sungguh.

kingbinjai berkata...

memang pemalas! aku karate tengkuk hiya!

ahsuez berkata...

perempuan itu mungkin mahu lebih gemuk lagi.

el-Maaniq berkata...

ESIS
yeah. sungguh memalukan!
haha. black mail? emm bagus gak tu.
hehe.

el-Maaniq berkata...

BRO AMIR HAZLIN
memang tak patut.

el-Maaniq berkata...

KING BINJAI,
haha. tengkuk dia keras kalau nak karate.

orang macam ni terus bom je...

el-Maaniq berkata...

AHSUEZ
agaknya la...

pnin berkata...

aku gemuk dan rajin .. heh ..

ahmad berkata...

Gila la dengan bos pun boleh bagi alasan waktu lunch.

Kalau aku bos minta benda tengah makan mesti potong mood punya.

Berhenti makan cari benda bos.kemudian sambung balik.

Perempuan tu memang berani la.Tapi kemudiannya sengaja cari pasal!!!