Selasa, November 14, 2006

DRAMA DUA BABAK : Kaya atau Miskin?

Babak Satu : mengaku kaya

Uncle Pegawai Bank : Berapa gaji awak? Apa barang yang nak dicagarkan?

Kadok : Gaji saya lima ribu. Saya ada kereta, ada rumah, ada tanah. Saya nak pinjam sebab nak luaskan perniagaan saya.

Babak Dua : mengaku miskin

Aunty Income tax : Berapa gaji awak ni? Ada lain-lain pendapatan?

Kadok : Gaji saya seribu lebih je. Rumah duduk sekali ngan mak bapak. Saya nak motor je gi keje. Kalau saya naik gaji, saya akan bayar.



Agak-agaknya, apa yang akan terjadi kepada Kaduk sebab sebenarnya Uncle Pegawai Bank & Aunty Income tax tu adalah bakal makbapak mertua dia?

Kalau korang, nak coverline macamana?

11 ulasan:

amanitium berkata...

pergh, kantoi siot. oleh itu, kenalilah keluarga gadis pilihan anda. haha.

esis berkata...

entah. aku mengaku sederhana aje... hehehe

kingbinjai berkata...

err, aku jawab tag bunga rampai la ya? senang sikit.

el-Maaniq berkata...

AMANITIUM
haha. kantoi time nak berkenalan la tu. waktu mengaku kaya dan miskin adalah time yang berbeza, beberapa bulan sebelum hari berkenalan ngan mak bapak.

el-Maaniq berkata...

ESIS
kalau mengaku sederhana nanti, tak dapat pinjam dari bank. dan kena bayar cukai lebih.

el-Maaniq berkata...

KINGBINJAI,
err apa ni? aku tak paham. explain kat aku nanti

rimanilzah berkata...

Payah tu, bro. Kalau saya ... sengih je kut.

rimanilzah berkata...

Payah tu, bro. Kalau saya ... sengih je kut.

rimanilzah berkata...

Payah tu, bro. Kalau saya ... sengih je kut.

AhsueZ berkata...

coverline?

akan tercoverkah line itu?

terus terang saja.

kobe berkata...

jawab kat auntie income tax mcm ni
"itu kembar saya tu auntie..baru meninggal smalam. saya masih bersedih atas apa yang terjadi kat dia"

agak2nya tercover tak line tu?